tisdag 26 juni 2012

Varför Anja Pärson?

Skidlegenden Anja Pärson har en flickvän som heter Filippa.


Det har hon själv berättat i P1 härom dagen. Hennes Sommarrogram har omgetts med största hemlighetsmakeri. Precis som det faktum att Anja och hennes Filippas föhållande som tydligen har många år på nacken. Men inget om detta har berättats i pressen...


Jag bryr mig inte om hur Anja Pärson lever eller med vem, men jag undrar hur det kommer sig att ingen journalist har läckt ut dessa detaljer kring hennes privatliv. Har en hel (sport-)journalistkår solidariskt blåtigit om detta i fem-sex år?


I så fall varför tillfaller samma lojalitet andra kändisar som också behöver vara i fred med sina intimaste känslor?


Trodde inte det var möjligt i våra kommersiella skvallerpresstider. Senast jag hörde om något liknande var när Prins Bertil och hans Lilian träffades  i smyg under TRETTIO års tid i mitten av 1900-talet. Med svenska pressens gillande.


Ingen tidning berättade något innan vår nuvarande kung tillträdde tronen 1972. Då var det fritt fram för den åldrande Bertil att gifta sig med Lilian. Något som varit omöjligt innan på grund av att hans engelska kärlek varit gift tidigare. Den sanningen troddes varken kungahuset eller svenska medborgare klara.


Anja Pärson är ju knappat kunglig i den bemärkelsen. Men hon verkar definitivt ha åtnjutit särskilda privilegier och behandlats som en drottning, också utanför pisten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar