torsdag 19 juli 2012

Bra där Zlatan!

Nu är det klart! Zlatan har gjort slut med Milan OCH Berlusconi. Äntligen!! För jag tycker, hellre en oljeshejk som arbetsgivare i Paris Saint Germain än Italiens avdankade mediamogul och förre premiärminister. 


Jag tyckte det var väldigt obehagligt när vår svenske fotbollshjälte lämnade FC Barcelona och skrev på för Milan. Allt som har med Silvio Berlusconi stinker! Men jag förstår att Italien känns hemma för svensken. Han kan språket och jag har en känsla av att det italienska temperamentet och tempot passar herr Ibrahimovic. Liksom hans familj som med sköna Helena i täten. Hon verkar obrottsligt lojala med sin inkomstbärande man och packar alla väskorna när det är dags att byta adress. Det gläder mig, tro inget annat!


Tydligen var det under träningslägret på Gotland i juni som Zlatan först gången i media antydde att det inte kändes helt fräscht i Milan. Kanske måste vi vänta på nästa bok för att få hela bilden av det drama som pågått senaste veckan. Jag blev helt fascinerad när jag läste Zlatans bok av David Lagercrantz. Där beskrivs vad som hände bakom de tunga kulisserna vid övergången från Barcelona. Jag tror inte det har varit mindre spännande den här gången. Däremot har Zlatan varit smartare och vid gårdagens presskonferens i Paris överlät han till sin proffsige agent Raiola att spela Bad guy och utgjuta sig över Milans "svek". För ovärdigt var det av Berlusconi att för flera dagar sedan gå ut med pressmeddelandet "Jag har sålt Zlatan"!






Det oroar mig lite för hur det ska gå med de snobbiga fransoserna. Paris är en fantastisk stad men det kan vara lite svårt att bli insläppt. Speciellt när man som Zlatan måste välja att göra sin första officiella presentation som ny stjärna i PSG, på engelska. 


Jag minns själv från flera tillfällen i Paris hur personal i butiker helt enkelt låtsades som de inte förstod när jag inte tilltalade dem på deras eget nobla språk. Så jag hoppas Zlatan nu använder sin lediga tid fram till första matchen 11 augusti i PSG att lära sig sitt nya hemspråk.


Så mycket lycka till från oss!