söndag 21 november 2010

Nu börjar nya matlivet.

Äntligen är jag igång med testlagningen. Sååååå roligt. Jag känner mig jätteproffsig och är tacksam över att jag har investerat i så många nya köksredskap de senaste åren. Bara för att verkar bra och framför allt snygga. Jag är en sån som köper durkslag på Azorerna, potatisskalare i New York och som sagt diskborstarna i Stockholm...


Nu har jag provat de första två recepten och jag kan bara säga att det tycker jag fler ska göra. Publiceras i tidningen Buffé i början av 2011. Intet är som väntans tider, och först då och där får du veta vad jag tycker om de här rätterna.
Ska skriva på det nu i helgen. Nyttigt för mig att hitta korta formuleringar. Jag brukar annars vara lat och bara skriva på. Det är mycket, mycket enklare.


Kan ändå inte låta bli att släppa lite på förlåten och ändå berätta att lammfärsfrikadellerna var ljuvliga... Jag köpte naturligtvis färsk gotländsk färs på Atterdags. Det bidrog, är jag övertygad om. Men receptet var överraskande och jag lärde mig något nytt...




Recept nummer 3 ska jag laga i veckan och jag har bjudit in en jury, bestående av tre matglada väninnor från mellersta Gotland. Hoppas vi kan hitta en kväll som passar alla. Kanske kan det till och med bli miljövänligt och samåkning. Fröjel-Sanda-Västergarn, det skulle ju kunna fungera så att någon av dem får dricka ett glas rött till Viltgrytan.


Nu när den hemligheten är avslöjad kan jag lika gärna visa bilden på morotssoppan, som blev mitt andra test. Jag delar inga fler smakupplevelser idag. Men det kommer mera. 2011 har alla förutsättning att bli ett rikt år. 




Och jag ska försöka låta bli att tänka på vikten!

Mer på Mat/Mode