måndag 9 maj 2011

S(c)amres på Gotland.

Samres på Gotland har problem. De har - vad jag lite ouppmärksamt noterat tidigare - fått kritik för sitt sätt att sköta Färdtjänst och Sjukresor på ön. Företaget finns i Småland och det är dit man kommer när man gör sin beställning från Gotland.

Nu har också jag - så klart - drabbats av deras märkliga sätt att arbeta. På grund av deras anmärkningsvärda agerande kunde jag inte komma hem från Visby   lasarett när läkarna ansåg mig så medicinskt färdigbehandlad att jag skulle kunna fortsätta min rehabilitering hemma.

Samres förtjänar verkligen att heta Scamres, som min väninnan av "misstag" kallade dem. Det tycker inte bara jag utan samtliga inblandade i försöket att få en sjuktransport till mig i onsdags, en taxibil som kunde ta en bår och köra från Visby lasarett till Neptungatan. Det stupade på bärhjälpen upp för mina tre trappor.

Vi var många trötta, upprörda och förvånade som fick se dag övergå till natt utan att något hände när S©amres vägrade ta beställningen. Lamslagen sjukvårdspersonal, andra transportföretag, hemtjänsten och inte minst den nyopererade patient som behövde mitt rum undrar vad Region Gotland bestämt med Samres.

Men jag ska börja från börja från början.

Läs mer på "Gotland".