onsdag 29 augusti 2012

Jag är Ojnare jag...

Och jag gör det så bra.... 

Gunde Johanssons sjöng den gamla Torparevisan med text av Dan Andersson. Refrängen från 1980-talet: "Hå hå ja jag, hör vad dä blåser i träa idag" var lätt att komma ihåg . Jag vet inte varför men den har dykt upp i mitt medvetande igen och satt sig på min hjärna.  Men jag har gett melodin ny text och döpt om den till Ojnarevisan...

Samtidigt tänker jag att den arabiska våren startade med upproret i Tunisien 25 januari 2010. Undrar vilket datum som kommer att gå till historien som minnesdag då Gotland och Ojnareskogen hamnade i fokus, på grund av Nordkalks planerade kalkbrott väster om länsväg 148 vid avtagsvägen mot Rute i öster.

Ett område i storlek två gånger Visby innerstad!!!







Mycket har hänt de senaste veckorna där uppe på norr. Sakta men säkert har proteströrelsen mot övergreppen på våra naturtillgångar vuxit. På Facebook har gruppen Ojnareskogen bara på några dagar vuxit snabbt.

"Dagens statistik: 10 125 personer pratar om oss. Vi når ut till 142 484 personer och 16 896 har skrivit på namninsamlingen! Det betyder att vi skulle kunna vara minst 17 000 innan kvällen som skrivit på! Vilket jobb alla här gör, helt otroligt! För att inte tala om att 4640 personer gillar Ojnareskogen!"

I morgon kan alla på vår ö visa politiker och andra tvivlare hur allvarligt vi ser på det svek som skett genom att man sålt ut våra viktigaste gotländska tillgångar till ett finskt storföretag.


Tre demonstrationstillfällen i Visby torsdag 30 augusti:

Utanför länstyrelsen vid Visborg 11.30
Östercentrum 14.00
Almedalen 19.00 





Till dess tycker jag du ska titta på den här filmen, som visar vad det handlar om. Inte bara för de redan insatta utan för alla, särskilt gotlandsälskare.

http://www.youtube.com/watch?v=w-EAYEuq9cQ&feature=youtu.be