söndag 27 mars 2011

Operation Rygg!


Bloggande blir det tyvärr inte så ofta numera. Men desto mer när det väl sker, för jag tänker text och skriver i huvudet varje dag. Mest handlar det om operationen av min rygg som nu har fått ett datum (som i och för sig kan ändras).

Men avsikten är att 12 april ska kirurgen Thomas Reigo, överläkare på Huddinge sjukhus ortopedklinik, öppna mig i nedre delen av ryggen. Han ska justera den kotförskjutning på nästan en decimeter som sitter mellan femte kotan och bäckenet. I samma region finns ett ganglion (en knuta av nervcellskroppar) som måste bort liksom lite artros. Inte så mycket så att det var för sig skulle motivera ett så allvarligt ingrepp men alla tre defekterna i kombination gör det oundvikligt. Om jag ska klara mitt fortsatta liv utan ökande smärta och starka mediciner.

Det är i alla fall därför jag vågar göra detta. Jag måste tro att det blir bättre efteråt. Annars skulle jag inte låta någon sätta kniven i ryggen på mig. Jag vet, det låter drastiskt men det gör ordet steloperation också.

Läs mer på "Hälsa"