söndag 3 oktober 2010

Intressant val

Den som läst mig förut kanske kommer ihåg att jag under valrörelsens sista dagar efterlyste kvinnorna i Reinfeldts lag. De enda som syntes i skyltfönstret var männen. Främst Fredrik själv tillsammans med sin kompis Anders Borg.

Nu skulle man kunna tro, om man inte vore jag, att statsministern läst min blogg. För av de två utnämningar som skett senaste dagarna på för moderaterna viktiga positioner så är det just kvinnorna som fått ta plats. Sofia Arkelsten blir ny partisekreterare efter Per Schlingman.

Och idag söndag presenterades moderaternas nya gruppledare i riksdagen Anna Kinberg Batra, ordförande i EU-nämnden under senaste mandatperioden. I hennes fall är det mer intressant än man kanske först tänker. Hon är inte bara duktig kvinna hon är gift med en man som i sin tur inte bara har utländskt påbrå, det syns också tydligt att han inte är av indiskt ursprung.

Jag uppfattar det som en frisk och inte lite fräck provokation mot Sverigedemokraterna. Valet av den nya grupptalesmannen i riksdagen ber inte om ursäkt för sig. Det är en utmaning och styrkedemonstration från statsminister Reinfeldts sida.

Det är smart och starkt. Sånt gillar vi! Zlatan och jag.