måndag 27 augusti 2012

Har det gått troll i Ojnareskogen?


Det är väl bara att inse och ge upp. Sommaren kom aldrig till Gotland i år. Även om vi hade flest soltimmar. För en riktig sommar, då ska det vara blå himmel molnfritt och tjugofem grader flera dagar i rad. Det ska vara så flämtande hett att man börjar tala om regn och söker sig till skuggan.

Så blev det alltså inte och enligt senaste miljörapporterna från Arktis är det så här vi i Norden kommer att få ha våra somrar. Våtare, blåsigare och svalare.

Det är bara att vänja sig och ställa in sig på höst och mörker. Ett mörker som för övrigt redan drabbat Gotland. Vad kan man annars säga om det som pågår i Ojnareskogen på norra Gotland? Det trolska namnet, på området kring den planerade jättebrytningen som Nordkalk fått tillstånd till, låter som ur en berättelse av Astrid Lindgren. Eller som "Folk och rövare i Kamomillastad".

Men det som pågår kring det planerade kalkbrottet är ingen barnsaga med poliser som Kling och Klang, här spelar ingen Ronja eller Pippi huvudrollen utan det handlar om krassa ekonomiska intressen från ett finsk storföretag. OCH sjuttio extra poliser från Stockholm har nu landstigit för att bistår den lokala polisen.

Läs mer "Gotland&Världen"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar